Publicat el 18/06/2020

Un total de 7 joves del Maresme van arribar a la final del certamen que impulsa l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i al que es van presentar més de 3.660 alumnes

La 12a edició del concurs literari ‘AMIC-Ficcions, L’aventura de crear històries’ es va tancar el passat 31 de març amb una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius diferents. Es tracta d’una iniciativa de l’AMIC per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. Els participants, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya,  el País Valencià, les Illes Balears, la Franja de Ponent, Andorra, la Catalunya Nord  i altres territoris.

A causa de la situació excepcional per la crisi del coronavirus, per primera vegada els participants en el concurs van haver de seguir l’acte de lliurament a través de la plataforma Instagram Live.  En l’esdeveniment es va donar a conèixer la guanyadora del Premi Territorial del Maresme, l’alumna Tafika Bursell Giralt, de l’IES d’Argentona. Sota el pseudònim tafi_bursell  i amb el relat titulat “Láidir vol dir ser forta”, la jove va aconseguir emportar-se el guardó i va ser premiada amb uns auriculars sense fil.

En aquesta 12a edició del concurs han participat un total de 125 alumnes de 17 centres educatius del Maresme. D’aquests, 7 alumnes de secundària i batxillerat van aconseguir arribar a la final. El  llistat de finalistes d’honor del Maresme (6 finalistes/6 grups) és el següent:

  • Grup Pigmalió, de l’Institut Sant Pol de Mar.
  • Grup juliafane, del Col·legi La Presentació.
  • Grup Alícia Íñiguez, dels Maristes Valldemia.
  • Grup Ariadna Sánchez, dels Maristes Valldemia.
  • Grup jana garolera, de l’IES Alexandre Satorras.
  • Oreneta Fosca, de l’IES d’Alella.

Durant el lliurament de premis també es va fer un reconeixement al professorat, on Jaume Prat i Fabregat, dels Maristes Valldemia de Mataró, va ser el professor finalista del Maresme.

De les 172 històries finalistes, el Premi a la Millor Història AMIC-Ficcions 2020, guardonat amb un iPhone, va ser pel grup Larian, integrat per Laia Bosch Fontan i Arián Márquez Martínez, de l’Escola Sant Andreu – Manyanet, pel seu relat “La cova dels records”.  La Segona Millor Història va ser la de l’ Alba Benjumea Forés del grup Ànònim(a), del Col·legi Vilagran de Salt, per l’obra “L’oblit”.  En l’àmbit global, el Premi a la Millor Història del País Valencià va ser per Pablo Pérez Urquizu de l’IES Ramón Cid de Benicarló amb el seu relat “Ella”. El Premi a la Millor Història de les Illes Balears el van obtenir Paula Bermejo Cañas i Maria Juan Marí del Col·legi Mestral d’Eivissa amb “Bitllet d’anada i tornada”.

L’esdeveniment va ser el darrer dels tres actes que s’han organitzat a Illes Balears, País Valencià i Catalunya. En aquesta ocasió  va comptar amb la participació especial d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Oriol Magrinyà, director de l’Editorial Barcino, un dels projectes de la Fundació Carulla; Mohamed El Amrani, periodista i fundador de l’Associació Cultural Xarxa de Convivència de Roses; Marta Vivet, guionista de la sèrie de ficció de TV3 “Les de l’hoquei”; M. Carme Rodríguez, vicepresidenta de l’AMIC i Josep Ritort, secretari general de l’AMIC.

Deixa un comentari