Publicat el 23/07/2014

Els especialistes de fitoplàncton tòxic de l´Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM-CSIC) han comunicat que l’episodi d’elevades concentracions a l’aigua de l’alga microscòpica anomenada, Ostreopsis, detectat a Llavaneres, es pot donar per finalitzat tot i que no es descarta que es puguin produir altres episodis similars, depenent de les condicions meteorològiques.
L´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha confirmat a l´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres que aquests dies s´ha detectat la concentració d´algues microscòpiques a la zona rocosa del litoral del municipi. En funció de les condicions meteorològiques, aquestes algues podrien comportar reaccions al·lèrgiques lleus als ciutadans que es trobin en aquesta zona.
La causa de les possibles reaccions al·lèrgiques és el trencament de les onades a les zones rocalloses i la inhalació d´aquesta aigua vaporitzada. Els grups que es podrien veure més afectats són els infants, la gent gran i les persones amb antecedents respiratoris, així com aquelles persones amb un grau d´exposició més elevat.
Les afeccions solen ser lleus i es poden manifestar amb símptomes com ara picor d´ulls, mal de cap i molèsties a les vies respiratòries.
L´ACA està fent seguiment d´aquest episodi i continuarà informant dels resultats obtinguts.
Recomanacions als veïns de la zona
Si detecten aquestes afeccions en la salut, tancar finestres i no estar-se de manera prolongada a l´exterior.
Recomanacions als usuaris de la zona
Si detecten aquestes afeccions en la salut, no estar-se de manera prolongada a la zona.
Nota: Per fer-ne seguiment, es demana a les persones afectades que n´informin o bé al mòdul de Creu Roja de la platja o al CAP de Sant Andreu de Llavaneres

Deixa un comentari