Publicat el 22/01/2016

El passat divendres es varen iniciar la primera fase de les obres de rehabilitació de la casa d’estiueig de Puig i Cadafalch, un edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i que l’Ajuntament d’Argentona va adquirir l’estiu del 2012 després que ens els darrers anys patís un accelerat procés de degradació.

El pressupost d’aquesta primera fase de les obres és de 211.909 euros + IVA. Els treballs s’han adjudicat a URCOTEX ISL sota la direcció técnica de l’equip dirigit per Mercè Zazurca i la previsió és que l’actuació d’aquesta fase pugui finalitzar el proper mes de juliol.

Aquesta primera fase té com a objectiu principal estabilitzar l’edificació i restituir molts dels elements de l’edifici. Els treballs comprenen la substitució completa de la coberta de la casa, l’arranjament de part de la teulada i la reposició dels seus característics merlets. També s’actuarà sobre les terrasses de la casa, enderrocant i restituint de nou el sostre de la terrassa que s’orienta a la Plaça de Vendre i rehabilitant també  la que està situada a la segona planta.

Les actuacions es completaran amb la millora i ampliació de la instal·lació d’evacuació d’aigües pluvials, sanejament, així com l’ arranjament del jardí.

L’Ajuntament actualment ja està tramitant el projecte de la segona fase amb la qual es completaria i enllestiria la rehabilitació de la casa. L’Ajuntament d’Argentona preveu destinar l’edifici a un equipament cultural.

Deixa un comentari