Publicat el 13/02/2022

L’esdeveniment es celebrarà el mes d’octubre i aplegarà més de 120 corals de 50 països i acollirà al voltant de 6.000 participants

 

 

Calella esdevindrà aquest any la capital del món del cant coral. El mes d’octubre la ciutat celebrarà el World Festival Singers i la Copa del Món “Sing for Gold”.  El mes de maig es farà també una prèvia a la ciutat.

Els dos esdeveniments estan organitzats per l’Ajuntament de Calella i l’entitat alemanya Interkultur i serviran per tornar a posar la ciutat a l’aparador mundial de la cultura.

Durant uns dies, per la ciutat desfilaran les millors corals de tots el món; grups que tenen un reconegut prestigi i que mouen força seguidors. El cant coral, la música cantada és un gènere que té força predicament arreu del planeta. La presentació que es va fer  a l’Auditori de Can Saleta va ser retransmesa a tot el món a traves dels canals de la Fundació Interkultur.
A la presentació, el director de Relacions Internacionals d’Interkultur, Marc Moreno, va destacar la satisfacció de poder fer un acte d’aquestes característiques en un espai com Calella: “sense el poble i la seva acollida això que fem des de fa anys no seria possible”.

L’Alcalde de la ciutat, Marc Buch, va remarcar la clara vocació cultural de Calella. Va assegurar que l’Ajuntament sempre que pugui es posicionarà a favor de qualsevol proposta que no només atorgui a la ciutat d’una àmplia visibilitat, sinó que també aporti un component cultural: “apostem per l’esport, però també per la cultura i el Sing for Gold ens situarà en el món”.

L’edició d’aquest any incorpora una novetat i aquesta és que possibilita la participació de cantants individuals que per raons diverses es vulguin apuntar de forma particular. D’aquesta manera, qui s’encarregarà de dirigir aquests cantants serà el conegut compositor i lletrista basc Javier Busto.
A més, la competició també comptarà amb la col·laboració activa del calellenc Albert Deprius, qui s’encarregarà de contribuir amb l’orquestra i l’harmonia.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Calella

Deixa un comentari