Publicat el 27/04/2018

Des del Consorci de Promoció Turística del Maresme, l’Ajuntament de Mataró i altres institucions, s’han organitzat diversos actes que tindran en la caminada popular i la inauguració del Camí de Sant Jaume els seus plats principals.

El Maresme celebra aquest cap de setmana del 27 al 29 d’abril els actes d’inauguració del tram del Camí de Sant Jaume que recorre la comarca, convertint-se en la primera ruta mediterrània de la Península d’aquesta via de peregrinació que atrau milers de visitants. El recorregut del Maresme, que ressegueix l’antiga Via Augusta, unirà Girona amb Barcelona passant per la Costa Brava i la costa del Maresme i es denominarà Via Marina del Camí de Sant Jaume.

Es tracta d’un traçat únic d’aquest camí de peregrinació que permetrà als visitants gaudir de la costa de la comarca del Maresme i de la bellesa de les diverses poblacions que trobarà al seu pas.

Un programa d’activitats per celebrar la inauguració del tram

El Maresme celebra durant el cap de setmana del 27 al 29 d’abril un conjunt d’activitats dirigides a commemorar la inauguració de la Via Marina del Camí de Sant Jaume, un esdeveniment que coincideix amb la XVIII Trobada d’Associacions Jacobees de l’Ebre i la Mediterrània que acollirà la ciutat de Mataró.

El divendres 27 d’abril l’alcalde Mataró ofereix una recepció a les associacions participants en la trobada Jacobea. El dissabte 28 els participants de la trobada Jacobea celebraran una sessió de ponències, mentre que paral·lelament se celebrarà un gran esdeveniment popular: la caminada d’inauguració de la Via Marina del Camí de Sant Jaume. En aquesta activitat es recorrerà un tram del camí, en concret, l’etapa que va de Sant Pol de Mar a Mataró, amb les associacions, penyes i entitats excursionistes de la comarca.

El diumenge 29 d’abril se celebrarà l’acte central del cap de setmana amb la inauguració oficial del tram de la Via Marina. L’acte comptarà amb la presència dels alcaldes i alcaldesses de tots els municipis participants, dels representants dels quatre consells comarcals (Gironès, La Selva, Maresme i Barcelonès), de la Diputació de Barcelona, de la Direcció General de Turisme de la Generalitat, de la Direcció General de Turisme de la Xunta de Galícia, dels membres de la “Orden del Camino de Santiago”, i dels representants de les Associacions participants en la trobada del dia anterior. Posteriorment a l’acte de presentació se celebrarà un ofici litúrgic de benedicció del camí a la Basílica de Santa Maria de Mataró co-oficiat pel Cardenal-Arquebisbe de Barcelona i el Bisbe de Girona.

Una ruta turística que va més enllà de la comarca del Maresme

La posada en marxa d’aquesta singular via, que es convertirà en la primera ruta mediterrània peninsular que passa per la costa, és una iniciativa que ha estat impulsada des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme amb la implicació del Govern de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i de 30 ajuntaments de la comarca del Gironès, de La Selva, el Maresme i el Barcelonès.

El ramal de la Via Agusta que passa per la costa, anomenada també Via Marina de la Via Augusta uneix les ciutats de Girona i Barcelona travessant la comarca del Maresme. Aquest nou tram, que deriva de l’actual existent que va de la frontera amb França a Montserrat, surt de Girona, passant per Fornells de la Selva i Riudellots de la Selva i arriba a Caldes de Malavella on es bifurca entre la Via Augusta actual i la Via Marina; de Caldes de Malavella, passa per Vidreres, Lloret de Mar i Blanes a la comarca de La Selva, entra al Maresme per Malgrat, passant per Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Montgat, on enllaça amb Badalona i Sant Adrià de Besòs fins a arribar a Barcelona, a l’església de Sant Jaume del carrer Ferran.

Deixa un comentari