Publicat el 27/11/2019

Protecció Civil de la Generalitat i el Club Nàutic El Balís han organitzat l’exercici d’incendi d’una embarcació amb vessament de combustible. El simulacre ha servit per valorar l’activació del Pla d’Autoprotecció (PAU) del Club Nàutic amb la participació dels serveis d’emergències

Dimecres 27, al matí, s’ha realitzat a les instal·lacions del Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) un simulacre d’incendi en una embarcació i posterior vessament de combustible.
L’exercici ha estat organitzat pel Club Nàutic El Balís i per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, i ha servit per posar a prova el Pla d’Autoprotecció (PAU) de la instal·lació. Durant el simulacre s’ha posat en pràctica el sistema d’avisos del PAU, i s’ha verificat la coordinació entre els mitjans propis i els efectius d’emergència externs.
Un cop detectat l’incendi, els responsables del Club Nàutic han fet la trucada al telèfon d’emergències 112 de Catalunya i s’ha iniciat el protocol de trucades establert al Pla d’Autoprotecció (PAU) al Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat (CECAT), de Protecció Civil i els cossos d’emergència.
L’escenari d’aquest simulacre ha estat l’incendi en una embarcació mentre posava combustible a la gasolinera. A la vegada, hi ha hagut vessament d’hidrocarbur amb la qual cosa s’han hagut de col·locar barreres de contenció.
El personal d’El Balís ha realitzat les seves maniobres establertes al PAU per controlar l’incendi fins a l’arribada dels bombers.

Els Bombers de la Generalitat han activat tres camions d’aigua i dos vehicles lleugers de coordinació i comandament, amb 14 efectius. Han procedit a les tasques d’extinció de l’incendi que afectava una embarcació amarrada, i també tasques de protecció tant de la benzinera propera com de les embarcacions del costat.

Els Mossos d’Esquadra han treballat al lloc amb una dotació per realitzar el control dels accessos al Club Nàutic El Balís, en coordinació amb la policia local de Sant Andreu de Llavaneres. Guardia Civil també ha participat a l’exercici.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre, i personal tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Barcelona ha estat present a l’exercici.

El Port Balís està tutelat pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

 

 

Deixa un comentari