Publicat el 23/07/2017

Hi participen unes 2.000 persones procedents dels cinc continents

Barcelona acull des d’aquest cap de setmana i fins al 29 de juliol l’11è Simposi Mundial de Música Coral. A la trobada, que se celebra per primera vegada a Catalunya, hi participen 24 de les millors corals del món i concentrarà unes 2.000 persones procedents dels cinc continents.
El tret de sortida s’ha donat aquest dissabte al vespre a l’Auditori, amb l’actuació del cor coreà ‘Ansan City Choir’, la formació nord-americana ‘The Rose Ensemble’ i nou corals catalanes.
El simposi s’allargarà fins al 29 de juliol i tindrà diversos escenaris, entre ells l’Auditori, el Palau de la Música o la Sagrada Família. El programa es pot consultar a la pàgina web de l’organització, on també es poden comprar les entrades. https://www.auditori.cat/es/11-simposio-mundial-de-musica-coral

El comitè organitzador del simposi havia rebut 147 peticions de formacions de 47 països diferents per participar en la trobada. De totes elles n’ha escollit 24 per la seva qualitat, singularitat i nivell. Els cors seleccionats tenen diferents estils musicals, que engloben des de la música clàssica i tradicional fins al pop, el jazz, la música contemporània i també la interpretació musical performativa.

Entre els participants hi ha formacions procedents del Japó, els Estats Units, Argentina, Moldàvia, Sudàfrica, Moldàvia, Alemanya, Suècia, Filipines i Dinamarca, entre d’altres. Catalunya està representada per el Cor Infantil Amics de la Unió, dirigits per Josep Vila Jover; i el Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya, que actuaran sota la direcció d’Òscar Boada.

A banda, l’11è Simposi a convidat dues corals més. La primera ‘I Muvrini’, de Còrsega, grup dels que els organitzadors en destaquen el seu “altíssim nivell” oferint un repertori de música tradicional cantada en cors i que ha col·laborat amb artistes com Lluís Llach. L’altra formació convidada és el cor sènior de la Ponomaryov Vesna (‘Primavera’) Children’s Choir de Rússia, que compta amb diversos premis en la seva trajectòria i que reuneix un ventall ampli i variat d’estils musicals de diferents països i èpoques.

Un dels concerts especials de la programació és el que tindrà lloc a la Basílica de la Sagrada Família, escenari el pròxim dimecres 26 de juliol d’un recital de música sacra catalana. Un total de 26 cors d’arreu de Catalunya participaran a la trobada musical.

Organitzat per l’International Federation for Choral Music (IFMC) conjuntament enguany amb la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), el Simposi Mundial de Música Coral se celebra cada tres anys a una ciutat diferent del món i vol ser un aparador del millor cant coral a nivell internacional. La primera edició es va celebrar l’any 1987 a Viena i la penúltima, l’any 2014, va fer-se a la capital de Corea del Sud, Seül. Nova Zelanda prendrà el relleu de Catalunya en la pròxima edició, l’any 2020.

ACN Barcelona

 

Deixa un comentari