Publicat el 22/06/2016

L’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) de l’Ajuntament de Badalona i la Fundació Laboral de la Construcció Catalunya han signat un conveni de col·laboració que té per objectiu impulsar conjuntament accions formatives i de foment de l’ocupació que contribueixin tant a la millora de la qualificació professional del sector de la construcció com a l’aprofitament dels coneixements i serveis especialitzats de l’IMPO i de la Fundació.

El conveni l’han signat l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el president de la Fundació Laboral de la Construcció Catalunya, Joan Santaularia. 

La Fundació Laboral de la Construcció és una entitat de caràcter paritari, creada a instàncies del propi sector per la patronal i els sindicats que té entre les seves finalitats la de promoure polítiques actives que afavoreixin i potenciïn el sector en matèria de formació, prevenció de riscos laborals i ocupació.

L’alcaldessa de Badalona i el regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, han aprofitat per visitar les instal·lacions del centre de formació de la Fundació Laboral de la Construcció Catalunya situades al barri de Montigalà. 

En la seva intervenció, Dolors Sabater, ha explicat que “aquest centre que properament s’obrirà a Badalona serà un element bàsic per lluitar contra l’exclusió social a la ciutat i per fomentar una imatge en positiu de Badalona cap a l’exterior, a diferència del que passava fins no fa gaire temps”. “Donar una bona formació al jovent de Badalona és un dels objectius del govern i aquesta seu de la Fundació Laboral de la Construcció ajudarà a aconseguir-ho”, ha afegit.

El regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha dit que “aquest centre de formació en matèria constructiva serà molt important ja que el sector de la rehabilitació d’habitatges serà cabdal en la recuperació econòmica”. “El conveni que s’ha signat garanteix que l’IMPO ofereixi cursos per a joves en un indret que serà un centre de referència i on patronal i sindicats tenen com objectiu millorar la professionalitat del sector”, ha afegit.

Tant el president de la Fundació Laboral de la Construcció Catalunya, Joan Santaularia, com el director general d’aquesta entitat, Enrique Corral, han explicat que “el sector de la construcció s’està reorientant cap a la innovació i la Fundació Laboral de la Construcció vol ser la impulsora d’aquesta transformació”.

El nou centre de formació de la Fundació Laboral de la Construcció Catalunya de Badalona es troba situat a l’avinguda de la Comunitat Europea, 32, al barri de Montigalà, en les instal·lacions que fa uns anys havien acollit l’Institut Gaudí de la Construcció.

Deixa un comentari