Publicat el 08/04/2020

La iniciativa permet que les famílies no hagin d’esperar que acabi l’estat d’alarma per a tenir-les

Pompas Fúnebres de Badalona (PFB Serveis Funeraris) ha posat en marxa un servei gratuït a domicili per entregar les cendres dels difunts als familiars que optin per la incineració.
Així, davant la restricció dels desplaçaments durant l’estat d’alarma, que no permet recollir-les, les famílies no hauran d’esperar fins que acabi el confinament per tenir-les. “Poder tenir les cendres en aquests moments pot ajudar emocionalment les famílies i reconfortar-les en el procés”, assegura Ana Gassió, directora general de l’empresa, recordant que el dol és “complicat” perquè ara no es permeten vetlles ni cerimònies de comiat. La funerària garanteix entregar-les d’una forma segura i “amb tota la privacitat necessària” als municipis on presta servei.

D’altra banda, un cop superada aquesta situació d’excepcionalitat, els experts en dol recomanen poder celebrar una cerimònia d’homenatge al difunt, que pot fer-se amb les cendres en el cas que s’hagi incinerat, o bé senzillament en companyia de familiars i amics si s’ha optat per la inhumació.
Tots els usuaris de PFB Serveis Funeraris podran dur a terme aquestes celebracions als oratoris dels diversos centres de la companyia i a qualsevol centre de culte on la família desitgi.
L’empresa disposa de dos forns crematoris al Tanatori de Badalona i presta servei a través de cinc tanatoris més a les comarques del Barcelonès, el Maresme i el Baix Llobregat.

Entre els serveis d’ajuda a la pèrdua i el dol que ofereix PFB, aquests dies s’ha reforçat especialment el d’atenció psicològica telefònica a tots els usuaris que ho necessiten, un servei gratuït i personal, disponible tots els dies de la setmana.

ACN Badalona

 

Deixa un comentari