Publicat el 27/11/2018

Es tracta de plantes capaces de sobreviure en condicions extremes de sequedat i fortes ventades, i per la seva proximitat al mar, en terrenys on la salinitat pot ser elevada

Aquest mes de novembre, la Regidoria de Medi Ambient ha instal·lat, a la zona de vegetació psammòfila de la platja de Ponent, tres plafons informatius que expliquen la riquesa ambiental que l’espai representa. D’aquesta manera, es completa l’actuació d’adequació i millora de la zona de vegetació dunar que es va començar al juny quan es va renovar la tanca perimetral de cordes i estaques per garantir la conservació de la zona i prevenir actes incívics que la malmetin.

Vilassar de Mar és una de les platges del litoral barceloní on encara es pot trobar vegetació dunar, concretament uns 600 metres repartits en tres zones, que es troben a la línia de la costa de la platja de Ponent, just davant del Mercat de Flor i Planta. La vegetació psammòfila és un tipus de vegetació adaptada a viure en substrats sorrencs com les platges i les dunes. Les plantes han desenvolupat adaptacions diverses que les permeten viure sobre la sorra, on el sòl és inestable i molt permeable. Es tracta de plantes capaces de sobreviure en condicions extremes de sequedat i fortes ventades, i per la seva proximitat al mar, en terrenys on la salinitat pot ser elevada.

Algunes de les espècies de vegetació psammòfila que hi ha a Vilassar de Mar són el gram de platja (Sporobolus pungens) o el melgó marí (Medicago marina). Alhora, l’espai és un punt de pas d’aus migratòries que poden arribar a niar com ara el corriol camanegre o d’altres espècies d’ocells limícoles.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari