Publicat el 14/04/2018

Les persones invidents poden desplaçar-se per Alella d’una manera més fàcil a partir d’ara gràcies a l’adaptació que s’ha fet dels semàfors del municipi perquè puguin creuar amb major seguretat.

Segons informa el consistori, es tracta d’un sistema d’avisadors acústics per a invidents que funciona amb un comandament a distància que activa la persona cega quan s’acosta al pas de vianants. Quan es pitja el comandament, el semàfor emet el senyal que indica que es pot travessar. La persona invident pot saber quan el semàfor està verd a través del so. D’aquesta manera s’aconsegueix que els avisos acústics només s’activin quan algú ho requereix expressament.

La iniciativa, duta a terme per l’àrea de Serveis Municipals, respon a la petició expressada per una veïna del municipi, que ja disposa del comandament facilitat per l’ONCE, i té per objectiu facilitar els desplaçaments de les persones invidents del municipi i també afavorir que les persones d’aquest col·lectiu puguin visitar i desplaçar-se pel poble amb més seguretat i autonomia.

Una dotzena d’encreuaments 

En total s’ha instal·lat el sistema en  una dotzena d’encreuaments semafòrics de la quinzena que hi ha al municipi. Per poder adaptar els semàfors, s’ha hagut d’afegir un tercer mòdul als dos que ja tenen per indicar el pas i la parada de vianants, que no tindrà cap senyal visual per a vianants. Els semàfors nous ja duen incorporat el sistema de manera que no cal afegir cap mòdul addicional.

El cost de l’adaptació dels semàfors ha estat de 17.778€.

Deixa un comentari