Publicat el 20/03/2020

Pugen a 18 els ingressats per coronavirus a l’Hospital de Mataró, 5 d’ells a l’UCI. Això són tres casos més que el dia d’ahir.

Són dades aquestes aportades pel Consorci Sanitari del Maresme, que també indica que hi ha persones en aïllament al centre hospitalari esperant conèixer el resultat de la prova del COVID-19.

Des del cap de setmana passat, quan només n’hi havia 2, la xifra no ha parat de pujar a la ciutat, ho ha fet de forma progressiva, però confirmant la tendència a l’alça en el nombre de casos diagnosticats que ja havien anunciat els experts. S’espera que al llarg del pròxims dies aquesta xifra vegi creixent, tant a Mataró com a la resta de Catalunya.

En aquest sentit i davant les previsions, una de les principals preocupacions dels centres sanitaris és el material de protecció. Afirmen que en tenen per aquests dies, però que cal garantir que n’hi segueixi havent durant tot el temps que duri la crisi del coronavirus. En aquest sentit des de l’hospital mataroní han fet una crida a les empreses de la comarca perquè els puguin fer aportació de material de protecció si en tenen.  Una crida que va adreçada sobretot a clíniques veterinàries, clíniques dentals o altres espais de salut. Demanen sobretot mascaretes FFP2 i FFP3 i bates impermeables, i expliquen que qui vulgui fer una donació es posi en contacte amb el Departament de Compres del CSdM. Expliquen que ja han estat rebent donacions de forma espontània en els últims dies i en aquest sentit volen destacar també la generositat de la gent a la comarca. Aquesta crida que fa el Consorci Sanitari del Maresme per demanar material de protecció, s’està fent des de la majoria d’hospitals catalans.

Font: mataroaudiovisual.cat

Imatge: mataroaudiovisual.cat

Deixa un comentari