Publicat el 03/07/2020

Una Festa Major atípica, com moltes coses d’aquest any que la Covid-19 ens ha trastocat

D’un dia per l’altre hem canviat hàbits i maneres de fer per intentar resoldre una situació que no havíem viscut mai abans. Una situació excepcional que hem resolt amb mesures excepcionals i, sobretot, amb la responsabilitat i el compromís col·lectiu.
La Festa Major també se n’ha vist afectada i hem reaccionat per poder programar-la d’acord amb les mesures i les normatives vigents però amb l’objectiu de poder-nos retrobar al carrer. Conscients de la situació complicada del món cultural, s´ha apostat per una Festa Major de Km0 i els espectacles i concerts seran amb artistes i músics que són veïns i veïnes d´Arenys de Mar.
Els protocols sanitaris ens obligaran a mantenir aforaments controlats i per això caldrà reservar les invitacions gratuïtes. Considerem-ho un mal menor i esforcem-nos a mantenir, també durant aquests dies, les distàncies de seguretat i l´ús de mascaretes.
Agraïm novament al personal municipal, empreses de serveis, voluntariat i entitats per haver fet possible aquesta Festa Major i tot el seguit d´activitats culturals i altres programacions que tindran lloc durant l´estiu.

Annabel Moreno
Alcaldessa d´Arenys de Mar

Recomanacions pel públic dels actes de Sant Zenon 2020
El Sant Zenon d’aquest any serà un pèl diferent al dels anys anteriors, la situació sanitària actual marcarà la forma de viure-la i per això us presentem un seguit de recomanacions per gaudir la festa amb intensitat.

ESPECTACLES INFANTILS I ESPECTACLES DEL C.C.CALISAY

Els espectacles del Teatre Principal i del pati del C.C.Calisay seran amb aforament limitat.
Per això caldrà:
1- Treure la vostra invitació a través del portal web del Teatre Principal (https://teatreprincipal.cat).
Si és possible no imprimiu el tiquet, porteu-lo descarregat en el vostre telèfon mòbil.
Només podreu reservar 4 entrades per família.
Si no teniu internet podeu acostar-vos i aconseguir les vostres invitacions a:
*L’Oficina de Turisme de dimarts a diumenge de 10 a 14h (dijous 9 de juliol tancat).
*Al C.C.Calisay de dilluns a divendres de 10 a 14h (dijous 9 de juliol tancat).
2 – Quan arribeu al l’espai de l’actuació, si hi ha cua, mantingueu la distància de seguretat amb la persona del davant.
3 – Haureu d’entrar amb mascareta i mantenir-la posada durant tot l’espectacle. Sobretot no us la oblideu, que no podreu entrar!
4 – A l’accés a l’espai us demanaran el tiquet d’entrada i us haureu d’aplicar gel hidroalcohòlic a les mans. Si creieu que teniu símptomes quedeu-vos a casa i no assistiu a l’espectacle. Podreu mirar-lo per streaming.
5 – Un cop dins l’espai trobareu les cadires a la distància de seguretat permesa. Si us plau no les mogueu del seu lloc.
6 – No es podran utilitzar els WC.
7 – No hi haurà servei de bar, per això si ho creieu convenient porteu-vos la vostra ampolla d’aigua.

ESPECTACLES A LA RIERA ZONA NOVA COBERTA
Els espectacles es portaran a terme a la riera (zona nova coberta) i tothom haurà d’estar assegut a la distància de seguretat permesa per la normativa del moment.
Quan arribeu al l’espai de l’actuació, mantingueu sempre la distància de seguretat amb la resta de persones.
Haureu de portar la mascareta i mantenir-la posada durant tot l’espectacle. Sobretot no us la oblideu, que no podreu gaudir de l’espectacle!
Escolliu la cadira desitjada. No podeu moure-la del lloc on està atès que estan col·locades a la distància permesa.
No hi haurà WC.
No hi haurà servei de bar, per això si ho creieu convenient porteu-vos la vostra ampolla d’aigua.

PASSEJADA DE GEGANTS
Aquesta any la passejada de gegants serà ben especial i per això es demana a tot al públic assistent que no els acompanyi en el seu recorregut. Saludem-los quan passin per davant nostre i mantinguem la distància de seguretat amb els gegants i la resta de públic. La Flor d’Alba, en Tallaferro, en Roc, la Maria, la Carmeta i l’Elm us ho agrairan.

COMPLETES I HIMNE A SANT ZENON
Tots tenim ganes de cantar l’himne a Sant Zenon, però aquest any us demanem que seguiu les Completes per streaming i que el canteu des del balcó de casa vostre. Tot i que estem tornant a una certa normalitat hem d’evitar les aglomeracions.

TRONADA AÈRIA
Hem trobat en un programa de Sant Zenon de l’any 1900 que ja es feia una tronada, com la que aquest any recuperem, per començar la Festa Major. No cal que ens concentrem a cap lloc determinat per sentir-la, ho podrem escoltar tranquil·lament des de casa.

STREAMING – TRANSMISSIÓ ACTES EN DIRECTE
El Pregó, les Completes, els espectacles infantils (Teatre Principal), l’actuació d’en Miquel del Roig i els espectacles del pati del C.C.Calisay es podran veure per streaming a través del Facebook de l’Ajuntament i al canal de Youtube de Ràdio Arenys.

Us agraïm la vostra col·laboració i la vostra paciència i demanem a tots la màxima responsabilitat per poder gaudir de la Festa.

Consultar Programa:
https://arenysdemar.cat/ARXIUS/2020/CULTURA/stzenon2020/StZenon20_Programa.pdf

Programació i horaris:
https://arenysdemar.cat/agenda.php?TC%5B%5D=a68&filtrarTC=Triar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari