Publicat el 06/07/2015

 La instal·lació, ubicada al parc de Can Boada, va obrir-se al públic el passat 4 de juliol, amb un acte que va comptar amb la participació d´un fisioterapeuta especialitzat en geriatria que va conduir una demostració pràctica de l´ús de l´equipament.
Aquesta instal·lació, ubicada a l´aire lliure, facilita la pràctica d´exercicis suaus, especialment dissenyats per afavorir les condicions físiques de la gent gran, i d´altres col·lectius i contribuir així a augmentar-ne l´autonomia personal i el benestar.
L´espai lúdic i de salut per a la gent gran està dissenyat per fer-hi una gran quantitat d´exercicis (més de 150) i està especialment pensat per a la gent gran, però també és idoni per a altres col·lectius. Està certificat, per exemple, per a ús infantil. També és adequat perquè les dones embarassades hi puguin fer un exercici lleuger que les ajudi a trobar-se bé.
Com que es tracta d´un equipament avalat pel Col·legi de fisioterapeutes i que compleix el codi d´accessibilitat, el poden utilitzar igualment les persones amb mobilitat reduïda, tant les que van en cadira de rodes, com aquelles que van amb caminador o bastó. A més, el seu disseny està pensat perquè a les persones cegues o amb baixa visió els sigui fàcil de resseguir el circuït a través d´elements diferenciables pel tacte. També és especialment idoni per a l´ús de persones amb discapacitat psíquica.
Aquest nou espai lúdic i de salut per a la gent gran que s´ha instal·lat al parc de Can Boada està valorat en 10.104,71 euros, i forma part del “Programa de mobiliari urbà” de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu fomentar un espai públic de qualitat.

Deixa un comentari