Publicat el 15/06/2020

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha decidit suspendre la tradicional festa i aposta per celebrar-la amb la màxima precaució, amb focs artificials que es llançaran des de la torre del parc dels Germans Gabrielistes i des del terrat del Centre Cívic El Gorg

Aquest serà un Sant Joan atípic, expliquen des del web del consistori, especial, diferent, però sobretot segur. L’ajuntament de Sant Vicenç ha decidit suspendre la revetlla de Sant Joan i aposta per celebrar-la sense abaixar la guàrdia, evitant aglomeracions i celebracions multitudinàries. Es prescindeix de la revetlla, però hi haurà focs artificials que es llançaran a les 11 de la nit des de la torre del parc dels Germans Gabrielistes i des del terrat del Centre Cívic El Gorg perquè tots els veïns del municipi els puguin veure des de les seves terrasses, balcons, finestres o jardins.

Com a mesura preventiva i de seguretat, la platja de Sant Vicenç es tancarà des de les 21 hores del dia 23 fins a les 8 hores del dia 24 per evitar aglomeracions durant aquesta celebració. No obstant això, les guinguetes podran realitzar la seva activitat habitual, sempre garantint la normativa sanitària i respectant  els aforaments i les superfícies d’ocupació permeses.

L’alcalde de Sant Vicenç, Javier Sandoval, explica que ‘s’ha pres aquesta decisió des de la responsabilitat per evitar que en aquests moments de desescalada de la pandèmia s’incompleixin les mesures de seguretat i sanitàries, celebrant esdeveniments que podrien comportar un risc de nous contagis de Covid. Aquesta és una nit que congrega molta gent, cal ser prudents i evitar qualsevol situació que pugui comportar aglomeracions perquè la salut és prioritària ‘. A més, l’alcalde ha volgut fer una crida a la responsabilitat ‘perquè se celebrin revetlles de format reduït, amb família o amics, i que no s’acudeixi aquesta nit a la platja, ja que hem d’actuar amb responsabilitat cívica, com ja s’ha fet durant tot el confinament on el santvicentins i les santvicentines han estat complint cadascuna de les mesures que s’han anat acordant de forma exemplar’.

Segons expliquen al web de l’ajuntament, les celebracions massives habituals no estan permeses i els organitzadors de festes en llocs tancats hauran de limitar l’assistència a 80 persones. L’aforament màxim en llocs oberts de les festes organitzades serà de 800 persones assegudes, que hauran de mantenir les distàncies de seguretat o anar amb mascareta. Pel que fa a les festes particulars, estaran limitades a grups de 20 persones.

A les recomanacions habituals de no fer foc ni tirar coets a menys de 500 metres de zones amb vegetació, se li sumen la de no dur ampolles de gel hidroalcohòlic a les butxaques quan es tirin petards, ja que el gel és inflamable. Protecció Civil recomana als que hagin de tirar petards rentar-se les mans abans amb aigua i sabó i no compartir els objectes amb ningú més.

Cal recordar que tot i que les mascaretes no són inflamables,  es poden cremar o fer-s’hi un forat si els cau alguna espurna. Per això es recomana mantenir una gran distància entre les metxes i les mascaretes.

Deixa un comentari