Publicat el 28/07/2017

L’Ajuntament participa en aquest projecte pioner i innovador basat en la recerca científica de la felicitat de la gent gran a través d’un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya.

El municipi ha volgut fer un pas més en la seva implicació en el benestar i la cura de les persones més grans. Serà el primer poble del món en participar en una recerca científica sobre la felicitat de les persones grans.

El projecte “Sant Andreu Llavaneres, municipi amic de les persones grans” s’emmarca en un conveni entre la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament. L’objectiu final d’aquesta recerca és millorar el benestar de les persones grans del poble mitjançant la creació d’un model de gestió de la felicitat al municipi el qual tindrà l’acreditació de l’Organització Mundial de la Salut.

L’estudi que es desenvoluparà es troba dins del projecte GerontoHappy, impulsat per l’Observatory of Entrepreneurship and Happiness de l’Escola Superior d’Edificació de Barcelona. Aquesta iniciativa té com a finalitat fer recerca sobre la felicitat en les persones d’edat avançada, i l’àmbit municipal és un dels eixos importants.

A través de diverses recerques i activitats com l’anàlisi sociodemogràfic, el diagnòstic de recursos gerontològics, l’anàlisi de les activitats recreatives, el desenvolupament de grups de treball i entrevistes, entre d’altres, s’elaborarà un document de conclusions que serà la base pel futur model de gestió de la felicitat de la gent gran de Sant Andreu de Llavaneres.

 

Canvi de model en les polítiques municipals

És la primera vegada que es desenvolupa un estudi d’aquest tipus a nivell mundial i s’espera que les seves conclusions comportin un canvi de model en el plantejament i el desenvolupament de les polítiques municipals dirigides a les persones grans. La regidora de Benestar Social, Gemma Martín, ha volgut destacar que aquest és “un projecte pioner que contribuirà a modificar la manera de treballar amb les persones grans”. Martín també ha assenyalat que “aquesta iniciativa mostra la implicació i preocupació del govern municipal en la cura i benestar de les persones més grans del poble”.

Des de l’Ajuntament s’estan desenvolupant diverses iniciatives per tal de millorar el benestar de les persones grans del poble. En aquest sentit, des de la Regidoria de Benestar Social s’ha impulsat per al proper mes de setembre la celebració de la  Primera Setmana de la Gent Gran.

Deixa un comentari