Publicat el 10/12/2014

La Regidoria de Sanitat reactiva aquest final d´any la campanya de sensibilització sobre tinença responsable d´animals de companyia, Estima´l. L´objectiu de la campanya és que els propietaris prenguin consciència de la responsabilitat de tenir animals. Aquesta campanya compta amb la participació de la Regidoria de Governació i d´entitats locals.
Accions
1.
Entrada en vigor de la nova Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals, que s’adequa a la Llei de protecció dels animals. La normativa vol fomentar una tinença responsable, per tal de garantir la convivència entre persones i animals.
2. Distribució gratuïta, entre els propietaris amb gossos censats, de plaques identificadores per al collar de les mascotes i de paquets de bosses per recollir els excrements dels gossos. Cal adreçar-se a l’OAC de l’Ajuntament.
3. Edició de material gràfic per informar dels punts claus per a una tinença responsable: fulletons i adhesius, que es repartiran a les escoles, i cartells.
4. Programació de tallers per a una tinença responsable a alumnes de primària, a totes les escoles del poble que vulguin participar-hi. Els tallers els impartirà personal de l’entitat local Soy de la Manada.
5. Campanyes de control per part de la Policia Local en determinats llocs del municipi vigilant especialment als ciutadans que no recullen els excrements dels seus animals i que mantenen un comportament incívic.
Què s´ha de fer?
– Xipar l’animal
– Registrar-lo al cens municipal
– Cuidar-lo: alimentació, controls veterinaris, allotjament digne
– Responsabilitzar-se’n quan és al carrer: recollir defecacions, portar-los amb corretja…

Deixa un comentari