Publicat el 26/05/2018

La festa de Les Santes començarà dijous 19 de juliol i s’allargarà fins al diumenge 29 de juliol

Rosario, Els Amics de les Arts i Txarango són els noms que destaquen d’una programació que ofereix una acurada combinació d’actes tradicionals i de foc, música, i espectacles familiars i de carrer per a tots els gustos.

Com ja va sent tradició la festa mataronina convida a altres seguicis festius. La Família Robafaves convida als Gigantes de Zaragoza a participar en la Postal de Gegants, mentre que la Faràndula Gironina, nom del seguici festiu de Girona, són els convidats de l’Encesa, acte que organitza el Ball de Diables de Mataró.

Totes les activitats programades són gratuïtes, excepte el concert dels Amics de les Arts que comptarà amb un preu popular de 8 €.

Un any més, l’organització posarà especial èmfasi en treballar per reduir l’incivisme durant els dies de festa, amb diferents campanyes cíviques i un reforç de lavabos i infraestructures per minimitzar les molèsties als veïns.

La programació musical

Les Santes destaquen per oferir un ampli ventall de propostes musicals, d’estils diversos, amb la intenció d’arribar a tot tipus de públic. Durant els 11 dies de festa s’hi podrà escoltar una quarantena de conjunts musicals, tant de Mataró com d’altres punts del país.

Un dels grans noms de les Santes 2018 és Rosario. El dia 27 després dels focs artificials, Mataró podrà gaudir gratuïtament d’aquesta artista amb més de 25 anys d’experiència i la seva mescla de pop, flamenc, rumba, funk i ritmes llatins de l’últim quart de segle a l’escenari de la platja del Varador. En el mateix escenari, ubicat al costat del Port i amb el públic a la sorra de la platja, s’hi celebrarà la sisena edició de Les Dissantes. La festa solidària que organitzen conjuntament l’Ajuntament i la Fundació El Maresme oferirà més de vuit hores de música amb Txarango, Mataró Rumba All Stars, Germà Negre i la Suu.

A Les Santes 2018 el públic podrà gaudir també d’altres grups com l’acordionista basc Kepa Junkera, els sempre festius Doctor Prats, el grup de swing Shaking’all, els especialistes amb música negra La Soul Machine i el grup de versions Morro’s Band, entre d’altres. Una vegada més destaca la participació de gups locals com és el cas de la Big Band Jazz Maresme que presentaran el seu segon disc, GospelSons, Joan Lorente, l’ Orquestra de Mataró, la Coral La Nota, el Cor Madrigalista i la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme que farà un nou concert de combinacions impossibles, unint-se en aquesta ocasió amb el grup de pop rock Menaix a Truà.

El Club 105 i la seva festa fricandera tornaran a ser els encarregats d’oferir la contraprogramació de la Nit Boja del 25 de juliol amb dj’s de la cadena per convidar als assistents a una nit de música electrònica, projeccions i llums espectaculars.

Campanyes solidàries i voluntariat

Mataró vol tenir una Festa Major cívica, segura i solidària per això es consoliden la campanya dels gots solidaris, la campanya de voluntariat i la campanya de Sensibilització per a la prevenció de riscos de Les Santes.

La programació s’anirà actualitzant al web www.lessantes.cat, en la qual s’inclouran diversos apartats multimèdia i participatius.

Deixa un comentari