Publicat el 31/01/2020

La incorporació de nous agents, una millor planificació, l’ampliació del número de patrulles i la instal·lació de càmeres de videovigilància han ajudat a disminuir el nombre de delictes

L’aposta del Govern local per garantir i millorar la seguretat ciutadana ha començat a donar els seus fruits. Les dades de l’any 2019 mostren que els robatoris comesos en domicilis a Sant Vicenç de Montalt van disminuir un 49,26 % respecte de l’any anterior. De gener a desembre es van comptabilitzar 69 robatoris, mentre que se n’havien denunciat 136 el 2018, un any en el qual aquests delictes havien augmentat de forma considerable, no només a Sant Vicenç sinó a tot el Maresme i al conjunt de Catalunya.
Des del consistori s’han destinat molts recursos humans i materials a la prevenció de robatoris: la instal·lació de noves càmeres de videovigilància, la incorporació de nous agents, el nomenament de dos responsables de torn i l’ampliació del nombre de patrulles han ajudat a disminuir notablement la quantitat de robatoris.
Actualment, el cos de la Policia Local està format per 21 efectius: un cap, dos agents responsables de torn, 13 agents, 1 agent de mobilitat, 1 vigilant de zona blava, que s’amplia a dos en època estival, 2 auxiliars administratius i 1 persona de suport administratiu. Sant Vicenç compta també amb una vuitantena de càmeres de videovigilància, una xifra que es veurà incrementada aquest 2020 amb la implantació de nous aparells en diferents zones del municipi.

Garantint la seguretat
El Govern municipal segueix apostant per la professionalització de la plantilla de la Policia Local i impulsa una política de seguretat centrada a donar resposta a les preocupacions de la ciutadania i fer que els veïns i les veïnes tinguin la convicció de viure en un entorn segur.
En aquesta línia, durant el 2019 es van atendre 4.224 trucades telefòniques i una mitjana diària de 10 persones de manera presencial. El cos policial va realitzar 634 actuacions relacionades amb abocaments incontrolats de residus, la tinença d’animals o la contaminació mediambiental. Així mateix, es va incrementar un 43,5 % el nombre d’expedients sancionadors per infraccions de les ordenances municipals.
Dintre de les funcions que té encomanades la Policia Local, durant el 2019 també es van gestionar 170 ocupacions de via pública i talls de carrer, 162 altes de guals, 132 objectes perduts i 11 noves targetes d’aparcament per a persones amb discapacitat.

L’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval, ha valorat positivament l’important descens de les xifres de robatoris en domicilis. Tot i això, Sandoval  ha posat de manifest la voluntat de ‘continuar i ser perseverant en l’estratègia duta a terme fins ara perquè mai es pot abaixar la guàrdia en temes de seguretat ciutadana’. L’alcalde també ha destacat la bona feina feta pel cos de la Policia Local i ha remarcat que ‘la prioritat del govern és que la ciutadania tingui la convicció de viure en un entorn segur.’

Deixa un comentari