Publicat el 25/05/2021

El jugador de l’NBA i campió del món, Ricky Rubio, participarà en l’acte que dona el tret de sortida a aquest nou projecte

Aquest dimecres, dia 26 de maig, es presenta al Masnou el nou Community Team de The Ricky Rubio Foundation, una iniciativa en estreta col·laboració amb l’Ajuntament del Masnou i amb Agbar, que s’estrena com a aliat i amic de la Fundació de Ricky Rubio.

El jugador de l’NBA i campió del món, Ricky Rubio, participarà en l’acte que dona el tret de sortida a aquest nou projecte adreçat a la formació en valors de la població infantil mitjançant la pràctica de l’esport, el bàsquet en aquest cas, a partir d’afavorir l’accés a activitats extraescolars i formació esportiva als nens i nenes en situació de vulnerabilitat del municipi.
Precisament, al Masnou va néixer Ricky Rubio i és on continua vivint, raó que fa encara més especial aquesta activitat promoguda des de The Ricky Rubio Foundation.

Tot i els molts problemes per tirar endavant el projecte a causa de les conseqüències directes de la pandèmia de la COVID-19, els esforços de la Fundació i el suport de l’Ajuntament i d’Agbar han permès finalment iniciar l’activitat a principis del passat mes d’abril, és a dir, encara dins del curs 2020-21, com era la intenció des de feia molts mesos.
Per compensar aquest retard, està previst que, al llarg de les pròximes setmanes, més enllà de les dates del curs escolar, es pugui mantenir el contacte i treballar en la metodologia pròpia del Community Team sota un format de Campus d’estiu.

L’Ajuntament del Masnou i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua al municipi, han donat suport i facilitats per poder estrenar, ara ja oficialment, el Community Team al Centre Obert Maricel del Masnou de la mà de Vidal Sabater com a entrenador i responsable pedagògic.
Xerrades, visites d’interès i assistència a un partit en directe de l’ACB d’un equip català quan sigui possible són a l’agenda per als pròxims mesos i la temporada que ve.
El suport d’Agbar ha estat clau per poder tirar endavant aquest projecte i s’emmarca en el seu compromís social d’ajuda els col·lectius en situació de vulnerabilitat i d’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El projecte Community Team s’adreça a infants i joves amb l’objectiu de formar, mitjançant la pràctica del bàsquet, persones competents i reflexives per a la vida.
La pràctica esportiva permet integrar els aprenentatges fets en els entrenaments per a qualsevol context de la vida quotidiana de manera que la pista de bàsquet permet també entrenar competències per a la vida.
Així doncs, és objectiu comú del projecte Community Team i del Centre Obert Maricel contribuir a la inclusió i socialització d’infants i adolescents, així com el treball dels valors i la gestió de les emocions.
Aquesta activitat s’emmarca en l’horari lectiu del centre, setmanalment, de 17:30 a 18:30 hores, a la pista Ricky Rubio del Complex Esportiu Municipal del Masnou.

Des de 2018, The Ricky Rubio Foundation ha validat COMMUNITY TEAM al barri del Raval de Barcelona amb més de 250 nens i nenes treballant, gràcies a l’esport i amb grups de joves, aspectes fonamentals com la convivència i la no discriminació per raons de gènere, raça, creences religioses, econòmiques o socials, entre d’altres.
El programa transmet les 10 Habilitats per a la Vida definides per l’Organització Mundial de la Salut com imprescindibles per formar els millors ciutadans del futur.
També al barri de la Font de la Pólvora de Girona el projecte associat al bàsquet, es va iniciar el 2019 formant part d’un pla integral d’educació en valors a través de 3 eixos: esport, cultura i educació.

Deixa un comentari