Publicat el 30/12/2019

El 14 de desembre es va engegar la campanya de revisió visual per a l’alumnat dels centres educatius del Masnou

Aquest servei, que s’està oferint a tots els i les alumnes de 2n de primària del municipi, és totalment gratuït, ja que el seu cost és assumit íntegrament per l’Ajuntament.

A la campanya s’hi han acollit totes les escoles del municipi (Sagrada Família, Bergantí, Escolàpies, Rosa Sensat, Ocata, Marinada, Lluís Millet i Ferrer i Guàrdia) i, dissabte 14, gairebé una seixantena d’infants van fer la revisió. Tot i que la majoria de visites es van fer aquest dia, s’està considerant programar-ne un altre per a la resta d’infants que no van poder assistir-hi. És el primer any que l’Ajuntament assumeix la despesa d’aquest servei, que des de fa anys duen a terme les escoles. La revisió de cada infant té un cost de 10 euros.

Les revisions són a càrrec d’un optometrista, un professional de la visió que avalua tot el sistema visual. El servei d’optometries té per objectiu identificar i detectar disfuncions visuals que requereixen tractament o control. En aquest cas, es busca detectar graduacions elevades, asimetries refractives, desviacions oculars o patologies que impedeixin un bon desenvolupament del sistema visual i que afectin el rendiment escolar.

S’estima que un 30% del fracàs escolar té l’origen en problemes visuals. Aquestes revisions es fan en aquestes edats per tal de detectar disfuncions visuals que requereixen tractament o control. El 80% de la informació que rebem de l’exterior a través dels nostres sentits prové de la vista i és molt important detectar disfuncions visuals que poden passar desapercebudes i que només es poden tractar quan els infants són petits. Per tant, s’ha de donar importància a la relació entre una bona salut visual i un bon rendiment escolar.

Deixa un comentari