Publicat el 11/05/2015

El grup de caps del Cau de Pineda organitzador de l´Aplec de l´Erola, ha pintat aquesta ermita d´Hortsavinyà. Les tasques formen part del projecte de recuperació d´aquest aplec històric del Montnegre, i com cada any, es fan algunes millores a l´entorn d´aquest espai natural. Les feines han constat de reparar i pintar les parets d´aquesta ermita i s´ha fet amb una pintura especial que evita l´entrada d´humitats i la proliferació de fongs, entre altres.
Les tasques s´han fet d´acord amb la Parròquia de Sant Llop, i Mossèn Josep Casellas que n´és el seu rector, així com de Santa Maria de Pineda i Sant Pere de Riu. S´ha restaurat l´ermita davant la proximitat de la celebració de l´Aplec de l´Erola, el proper 24 de maig, festa de la Segona Pasqua.
És una ermita molt curiosa amb una estètica molt mediterrània, que recorda més a una ermita d´Eivissa o Formentera, o de Palestina, que no pas d´una ermita d´un poble de muntanya com és Hortsavinyà.
És també punt de pas del Sender de Gran Recorregut 92 (GR92) i de trobada de caminadors i ciclistes. És conegut com ´El Camí de Pineda´ i en realitat enllaça el Cap de Creus amb Amposta, a l´extrem sud de Catalunya i enllaça també amb el GR83 que arriba fins el cim del Canigó.
En aquest punt, el Cau de Pineda ja hi ha fet altres millores com ara la instal•lació d´una farmaciola per a caminadors i ciclistes, un rètol indicatiu de grans dimensions i d´una estètica molt curiosa.

Deixa un comentari