Publicat el 31/03/2019

Després d’intenses i complexes feines de rehabilitació, una part de l’edificació del Castell de Burriac ha estat reparada dels desperfectes ocasionats per les pluges del passat mes d’octubre

Des del passat cap de setmana del 23 i 24 de març que el Castell de Burriac torna a obrir les seves portes als visitants un cop ja han quedat enllestits els treballs dels quals ha estat objecte aquest referent del patrimoni local.

El castell havia quedat tancat al públic després de què les fortes pluges registrades el passat mes d’octubre provoquessin uns greus desperfectes que feien que no es pogués garantir la seguretat de les visites i l’estat de conservació d’una paret de l’emblemàtic monument.

Els treballs han estat realitzats per una empresa experta en obres i restauració especials i han comptat amb la corresponent autorització de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i la direcció d’una empresa especialitzada en aquestes edificacions tan antigues. En concret, s’ha procedit al desmuntatge de les restes de la restauració duta a terme al 1991 i en la reparació del tall del mur original per a consolidar finalment els elements de morter i de pedra. També s’han arranjat els esglaons que donen accés de la part baixa a la a la torre. L’actuació ha tingut un cost patrimonial de 22.000 €.

Deixa un comentari