Publicat el 08/10/2021

El pacte entre la Renfe i Semaf, preveu un seguit de mesures per recuperar progressivament els serveis suprimits amb la pandèmia

Renfe i Semaf han arribat a un acord que permet desconvocar les tres jornades de vaga que els maquinistes tenien previstes per als dies 8, 11 i 12 d’octubre.
Segons un comunicat del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, l’acord entre empresa i sindicat preveu un seguit de mesures per recuperar progressivament els serveis suprimits per la pandèmia.
El mateix comunicat subratlla que Renfe ja ho estava fent. El Ministeri considera “fonamental” per aconseguir-ho incorporar nous maquinistes al servei, prèvia superació dels processos de formació i homologació pertinents. Uns processos que s’han demorat per la pandèmia, afirma la mateixa font. Renfe recorda que des del final de l’estat d’alarma està formant 924 nous maquinistes.

Les incorporacions acabaran en els propers mesos, fins arribar a 5.720 maquinistes, la xifra més alta des de l’inici del Pla d’Ocupació, segons el Ministeri.
De la seva banda Semaf afirma que ha “aconseguit” que Renfe atengui unes demandes que reivindicaven “des de fa més d’un any” per recuperar el servei previ a la pandèmia.
En aquest sentit afirma que actualment s’operen cada dia 861 trens menys que en les mateixes dates del 2019, és a dir, 309.960 trens menys a l’any.
A més subratlla que la disminució de trens havia comportat també una disminució de plantilla tant de maquinistes com d’altres categories professionals. “Havien dibuixat l’estratègia de treure trens per eliminar personal, i sense treballadors ja no recuperar els trens”, afirma el sindicat en un comunicat.
Un altre acord “important” que s’ha assolit, segons Semaf, és el “compromís” de la integritat de l’empresa i del seu personal “davant de privatitzacions i transferència”.
El traspàs de Rodalies a Catalunya era un dels aspectes que preocupava al sindicat.

Redacció
Imatge: Una de les andanes de l’estació de Sants de Barcelona amb passatgers esperant durant la quarta jornada de vaga dels maquinistes de Renfe. Imatge del 5 d’octubre de 2021.
Font:  Agència Catalana de Notícies (ACN)

Deixa un comentari