Publicat el 13/06/2022

La Remor posa música als vespres del mes de juliol a Teià

La Regidoria de Cultura ha donat a conèixer el programa del festival de música i patrimoni Remor 2022

 

El cartell d’enguany inclou sis recitals. Quatre formen part de la Remor pròpiament dita, un cinquè correspon a la Remoreta –una iniciativa expressament concebuda per al públic familiar– i un sisè que enceta el cicle i que s’emmarca dins del festival  Poesia i +.

Ja s’ha obert la venda d’entrades i abonaments en línia a través d’aquest enllaç.

Concert a Vallmora
El 2 de juliol a les 20h tindrà lloc el concert de Nu Drama, Ariox i The Tyets al celler romà de Vallmora.
L’actuació és fruit de la col·laboració, per tercer any consecutiu, de l’Ajuntament de Teià amb el festival Poesia i + que organitza la Fundació Palau de Caldes d’Estrac.
La regidora de Cultura, Olga Parra, explica que “és una altra manera de posar el nostre patrimoni més reculat, la Cella Vinaria, a l’abast de la comarca”.

Nu Drama és un traductor, poeta, raper, cantant, beatmaker de Sant Joan de les Abadesses amb una producció musical ingent que el situa com un dels pioners del rap i els gèneres urbans en català. Ricard Soler, que és com s’anomena en realitat, no fa distincions entre rap i poesia, i juga amb el llenguatge fins al límit.

A continuació arribarà la proposta fresca i personal d’Ariox, nascuda durant la solitud del confinament, mentre remenava els programes de producció musical al seu ordinador.
Després d’autoeditar el seu EP de debut, Venir fins aquí, el 2021 va publicar Ens hem deixat els fogons encesos i s’ha cremat la cuina. A Teià, l’artista de Cardedeu presentarà el seu últim treball, Mama, l’amor em dona mal de cap.

La vetllada es clourà amb The Tyets. El duet mataroní de trap i reggaeton va ser l’estrella de la passada Festa Major de Sant Martí, i ara hi torna per presentar Animalari urbà amb alguns amics i col·laboracions especials.
L’entrada per al concert val 5 euros i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.

Can Barrera torna al circuit
La pandèmia va obligar a centralitzar tota l’activitat de la Remor a la feixa can Padellàs, un lloc ideal per la seva grandària i amplitud. Enguany tornarà a ser així, amb una excepció: per gentilesa dels seus propietaris, can Barrera torna a la Remor per acollir el concert inaugural del 7 de juliol a les 22h. Es tracta d’un recital de música clàssica en què el pianista xinès Antonio Chen Guang, guanyador del 67è Festival Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, interpretarà peces de Chopin, Schubert i Schumman.

Talent femení
La resta de concerts de la Remor tenen un marcat accent femení.
El dia 14, la mallorquina Maria Jaume torna amb noves cançons i nova banda amb el seu últim disc, Voltes i voltes, que la consolida entre les grans lletristes de l’escena catalana.
L’àlbum suposa una evolució cap a una sonoritat més pop en què s’hi reconeix de nou la influència de cantautores indie contemporànies, com Julia Jacklin o Angel Olsen, però sense renunciar a les arrels mediterrànies.

El dia 21 serà el torn de Las Karamba, un conjunt format el 2018 als carrers de Barcelona per set dones que són filles de l’emigració argentina, cubana, panamenya i veneçolana: Ahyvin Bruno (veu i guiro), Rita Baulida (timbal), Ahylin Bruno (congas), Liviet Ojeda (baix), Natasha Arizu (teclat) i Anggie Obin (flauta).
Es tracta d’un una banda mestissa que irradia alegria i il·lusió a través del son, el txa-txa-txa, la salsa, la timba i la música urbana, des d’una perspectiva social femenina.

El dia 28, la cantant i trombonista Rita Payés descabdellarà els onze temes que componen el seu primer disc en solitari, Como la piel, després de prop de 10 anys de trajectòria, els primers dels quals com a membres de la Sant Andreu Jazz Band de Joan Chamorro i Andrea Motis. La seva proposta és marca de la casa: jazz, bossa nova i guitarra clàssica.

Remoreta al parc de can Godó
El dia 17 a les 19h, el parc de can Godó serà escenari de l’espectacle La música i el cos no es poden separar, a càrrec de Dàmaris Gelabert i la seva banda. El títol és tota una declaració de intencions: empènyer famílies senceres a seguir el ritme i imitar les coreografies de cançons de diversos estils (funk, disco, salsa, country, polca, celta, jazz…).
Mou el cos comptarà amb la incorporació de dos joves cantants –Julen Garrikabeitia i Laia Martínez, filla de la Dàmaris– i la participació de Clara Martínez com a coreògrafa i ballarina de claqué en alguns dels temes.

 

La Remor posa música als vespres del mes de juliol a Teià

Entrades i preus
L’accés a cada concert de la Remor costa 9 euros, mentre que l’abonament per als quatre recitals del cicle surt per 24 euros, i totes dues modalitats inclouen una consumició, gentilesa de Moritz.

L’entrada per a la Remoreta no està inclosa en l’abonament, i val 3 euros. Podeu fer les vostres compres clicant aquí.

En tot els casos, les portes de Vallmora, can Barrera i mas Padellàs s’obriran mitja hora abans de cada concert per tal de facilitar l’acomodament del públic i garantir la puntualitat.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Teià

 

Deixa un comentari