Publicat el 20/05/2022

La iniciativa, que s’ha desenvolupat en forma de xerrades a la Biblioteca Municipal de la localitat, pretén proporcionar recursos davant la diversitat de situacions 

 

 

Conscients de la necessitat d’adaptar l’acompanyament del Servei d’Atenció Domiciliària als requeriments dels diferents perfils de persones usuàries, Accent Social i l’Ajuntament de Pineda de Mar han ideat un projecte de sensibilització especialitzada pels Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD) – gestionats per l’entitat – amb l’objectiu de millorar l’acompanyament a persones amb ELA i autisme.
La iniciativa, que s’ha desenvolupat en forma de xerrades a la Biblioteca Municipal de la localitat, pretén proporcionar recursos davant la diversitat de situacions en què els i les professionals dels SAD poden trobar-se al llarg del servei, facilitant eines eficients i pràctiques per tal d’adequar les tasques del servei, en funció de les necessitats de les persones usuàries.

La ponència del passat dimecres, va comptar amb la participació de dues psicòlogues de la Fundació Miquel Valls (ELA), Sandra Blavi i Sol Robles. Des de la fundació, Laura González, Directora Assistencial, destaca la necessitat “que els i les professionals coneguin de primera mà les especificitats de la malaltia, per contribuir a  millorar la qualitat de vida tant de les persones afectades, com dels seus familiars més propers.
Les eines que les professionals de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls varen facilitar són de caire psicosocial, responent a qüestions que es poden trobar en el seu dia a dia quan realitzen una atenció al domicili d’una persona afectada d’ELA”.

Amb activitats com aquesta, Accent Social reforça el seu compromís amb l’atenció personalitzada i de qualitat: “Gràcies a sensibilitzacions com aquestes, els Serveis d’Atenció Domiciliària amplien la seva capacitat d’acompanyar a encara més persones en el seu projecte de vida, alhora que es generen sinèrgies entre l’equip de professionals del SAD, les persones usuàries i les entitats locals especialitzades en la seva atenció”. Ha explicat la Coordinadora dels SAD de Pineda de Mar, la Paula Royes.

Els SAD, essencials pel desenvolupament de les persones amb autisme
Aquesta, però, no és la primera sensibilització que Accent Social organitza amb l’Ajuntament. El passat 27 d’abril, l’entitat va col·laborar amb la Fundació Junts Autisme (Arenys de Mar).

Un projecte que, segons explica la Directora Técnica de la Fundació, la Marian Garcia, fa visible també, la funció social dels SAD i els col·lectius als quals dona servei: “La prevalença de l’autisme a Catalunya ha anat en augment, i segons un estudi recent de Pérez-Crespo, en l’actualitat un de cada 81 naixements presenta el diagnòstic de Trastorn de l’Espectre de l’Autisme. Aquest fet, posa en evidència la necessitat de conèixer què és l’autisme, quina simptomatologia presenta i quines estratègies són eficaces per tal de poder-les implementar al Servei d’Atenció Domiciliària El coneixement de les característiques i el perquè d’algunes conductes, permet actuar amb coneixement i que el resultat final sigui el benestar de totes les persones implicades”. Ha declarat.
Les persones afectades per ELA o autisme, sovint requereixen del suport professional del Servei d’Atenció Domiciliària, a causa de la falta d’autonomia que comporten ambdues afeccions. Per aquest motiu, Accent Social ha creat aquesta iniciativa amb l’objectiu de contribuir a la seva visibilitat i de millorar l’acompanyament en el seu dia a dia.

Sobre Accent Social
Accent Social és una entitat local lligada al territori català que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones del seu entorn, acompanyant-les en el seu procés vital amb la màxima atenció i flexibilitat respecte a les seves necessitats individuals i aplicant sempre la innovació al servei del benestar. Gràcies a un equip format per més de 1.600 persones, l’entitat dona servei a més de 10.000 persones cada any.

 

Redacció
Imatge i font: Llorente y Cuenca

Deixa un comentari