Publicat el 27/03/2023

L’estiu del 2020 l’Ajuntament d’Arenys de Munt va començar a gestionar la població de coloms mitjançant la reducció de la natalitat amb pinso esterilitzador

 

 

Aquest mètode consisteix en administrar als animals un fàrmac anticonceptiu (Ovistop) a base de nicarbazina. Amb la ingesta d’aquest medicament, els coloms deixen de pondre ous i, a causa de l’elevada mortalitat natural de l’espècie, el seu número es va reduint de forma progressiva.

La reducció de la natalitat amb nicarbazina és un mètode de demostrada eficàcia a l’hora de reduir les poblacions de coloms sense necessitat de sacrificar-ne cap. Si no s’hagués implementat a Arenys de Munt, cada any hi hauria cent coloms més.

La nicarbazina no s’acumula a la cadena tròfica ni és tòxic per a les persones, altres animals, l’aigua o el sòl. El fàrmac tampoc afecta altres espècies diferents dels coloms.

Cal administrar una dosi de vuit a deu grams de pinso esterilitzador per colom per dia per tal que tingui efecte. Per fer-ho, un aparell automàtic escampa la dosi programada segons els coloms que s’hagi comptat que acudeixen al punt, instal·lat al terrat de l’edifici de Ràdio Arenys de Munt.

Amb aquest sistema, s’ha aconseguit que la població de coloms d’Arenys de Munt acudeixi a aquest únic punt a menjar. Així, s’evita que s’escampin a altres zones del municipi. És molt important que no es doni menjar als coloms per part dels vilatans, atès que reduiria l’efectivitat d’aquest sistema.

Podeu veure el vídeo de la campanya aquí.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Arenys de Munt

Deixa un comentari