Publicat el 27/06/2020

Arenys de Munt se suma als municipis que duen a terme la gestió de la seva població de coloms mitjançant la reducció de la natalitat

Aquest mètode consisteix a administrar als coloms un fàrmac anticonceptiu (Ovistop) a base de nicarbazina. Amb la ingesta d’aquest medicament, els coloms deixen de pondre ous i, a causa de l’elevada mortalitat natural de l’espècie, el seu número es va reduint de forma progressiva.

Abans d’iniciar el tractament es farà un procés de fidelització dels coloms al punt d’administració del fàrmac. Aquest procés consisteix a subministrar blat de moro cada dia a la mateixa hora en el punt on posteriorment s’administrarà l’anticonceptiu. Un cop aconseguida la fidelització dels coloms, és a dir que cada dia acudeixin regularment al punt, es començarà l’administració d’Ovistop.
Cal administrar una dosi de 8-10 gr/colom/dia per tal que el fàrmac tingui efecte. Per fer-ho, un aparell automàtic escamparà la dosi programada segons els coloms que s’hagi comptat que acudeixen al punt.

La nicarbazina no s’acumula en la cadena tròfica ni tampoc és un compost tòxic per a les persones, altres animals, l’aigua o el sòl. El fàrmac tampoc afecta altres espècies diferents dels coloms.

La reducció de la natalitat amb nicarbazina és un mètode que s’usa en una trentena de poblacions catalanes, entre elles Barcelona, que està demostrant eficàcia a l’hora de reduir les poblacions de coloms sense necessitat de sacrificar-ne cap.

 

Deixa un comentari