Publicat el 07/05/2023

L’Església parroquial de Sant Julià d’Argentona s’il·luminarà de vermell, les nits del diumenge 7 i el dilluns 8 de maig, en honor a tots els voluntaris de la Creu Roja pel seu servei a la societat

 

 

Diumenge 7 i dilluns 8 de maig, l’església parroquial de Sant Julià, amb el suport de l’Ajuntament d’Argentona, s’il·luminarà a les nits de vermell per homenatjar Creu Roja i el seu voluntariat.
Aquest gest simbòlic és una mostra d’agraïment de l’Ajuntament a la tasca desenvolupada pel personal i els voluntaris de l’entitat.

DIA MUNDIAL DE LA CREU ROJA

El 8 de maig de cada any se celebra el Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. És un dia en què es ret tribut als principis, els valors, la història i els assoliments del Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.

En aquest dia de l’any 1828, naixia Henry Dunant, el pare fundador del Moviment. Ell va documentar el terrible patiment que va presidir en la batalla de Solferino, a Itàlia, el 1859. El seu llibre Memòria de Solferino va donar lloc a la seva visió humanitària i va portar a la creació de societats voluntàries de socors, amb el propòsit que els ferits en temps de guerra rebessin assistència sense cap distinció.
Amb el temps, aquesta idea va evolucionar fins a transformar-se en l’actual Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. Aquest dia, també es ret homenatge a tot el voluntariat, per la seva tasca altruista.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Argentona

 

Deixa un comentari