Publicat el 05/12/2019

El proper dijous 12 de desembre, la jove maresmenca , presentarà el seu llibre “La professionalització de les llevadores de Girona (1830-1870)” a l’Associació del Casal de la Dona de Palafolls, el seu poble natal, a les 19:00 hores.

La maresmenca Marta Carrasco i Lorenzo ha guanyat el Premi d’Història de la Medicina Catalana “Oleguer Miró i Borràs”, que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona. El seu llibre La professionalització de les llevadores de Girona (1830-1870)” s’ha fet amb aquest premi que reconeix el millor treball sobre la recerca en història de la medicina a Catalunya. Un premi que, habitualment, guanyen metges i que, enguany, ha estat atorgat a una jove historiadora.
Marta Carrasco va estudiar Història a la Universitat de Girona i, posteriorment, va realitzar un màster de Recerca que la va portar a investigar sobre les llevadores de Girona, un tema fins aleshores poc freqüent. Aquesta investigació va donar com a fruit la seva tesina “La professionalització de les llevadores de Girona (1830-1870)” que, finalment, ha acabat convertida en el llibre guanyador del Premi d’Història de la Medicina Catalana “Oleguer Miró i Borràs”.
Presentació del llibre

El proper dijous 12 de desembre, la jove maresmenca, de 27 anys, presentarà el seu llibre “La professionalització de les llevadores de Girona (1830-1870)” a l’Associació del Casal de la Dona de Palafolls, el seu poble natal, a les 19:00 hores

El Col·legi de Metges de Barcelona organitza, cada any, un certamen que premia el millor treball sobre la recerca en història de la medicina a Catalunya. Enguany, el premi s’ha envoltat d’un gran significat, ja que, per una banda, és de les poques vegades que aquest tipus de certamen el guanya una historiadora i no un metge; i, de l’altra, per tractar-se d’un tema poc estudiat, però que, en els últims anys, està agafant embranzida. I això, sense oblidar, la joventut de la guanyadora.

Deixa un comentari