Xampinyons a la grega | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/06/2012

Per fer xampinyons a la grega heu de treure la part terrosa del tronc dels xampinyons, renteu-los amb aigua fresca i talleu-los en 4 trossos.

Reserveu-los en un bol coberts amb aigua fresca i el suc de la llimona.

Escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-ne les llavors i tritureu-ne la polpa.

Poseu una mica d’oli en una cassola i fregiu-hi les cebes pelades i tallades fines. Quan comencin a agafar color, regueu-les amb el vi, deixeu-lo evaporar i incorporeu-hi el tomàquet triturat.

Quan el tomàquet sigui cuit, afegiu-hi una cullerada de julivert picat, algunes llavors de coriandre, un pessic de pebre vermell i salpebreu-ho al gust.

Incorporeu els xampinyons que abans haureu escorregut, cobriu-los amb el brou i continueu la cocció, a foc suau, fins que el líquid s’hagi quasi consumit.

Estaran més bons si els deixeu reposar unes 10 hores.

Ingredients

  • 750 g de xampinyons
  • 250 g de tomàquets madurs
  • 3 cebes tendres
  • ½ got de vi blanc
  • 1 llimona
  • brou de verdures
  • oli d’oliva
  • pebre vermell
  • llavors de coriandre
  • julivert
  • sal i pebre

Deixa un comentari