Suquet de verat amb pèsols | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/02/2020

Traieu el cap i tripes dels verats, partiu-los a filets, renteu-los i deixeu-los escórrer. Un cop secs, enfarineu-los i fregiu-los lleugerament en una paella amb oli ben calent. Una vegada fregits, reserveu-los en una cassola de fang.

A la mateixa paella, amb la ceba ratllada i el tomàquet triturat feu un sofregit, i quan estigui al punt incorporeu-hi els pèsols, salpebreu-ho, barregeu-ho bé i aboqueu-ho a la cassola on teniu els verats; regueu-ho amb el fumet i deixeu-ho coure a foc lent amb la cassola tapada uns 8 minuts.

Mentrestant, feu una picada amb tots els ingredients, aclariu-la amb una mica de fumet i incorporeu-la a la cassola juntament amb els ous durs, pelats i partits per la meitat. Torneu a tapar la cassola i deixeu-ho coure tot junt uns 10 minuts més, remenant de tant en tant. Passat aquest temps tanqueu el foc i deixeu-ho reposar uns altres 5 minuts i ja ho podreu servir.

Ingredients

  • 4 verats grans
  • 500 g de pèsols desgranats
  • 1 ceba grossa
  • 300 g de tomàquets madurs
  • 4 ous durs
  • farina
  • fumet de peix
  • sal, pebre i oli
  • Picada: 50 g d’ametlles torrades
  • 1 llesca petita de pa fregit
  • 15 g de xocolata negra
  • 2 grans d’all fregits
  • 1 galeta Maria

Deixa un comentari