Suquet de verat amb pèsols
Traieu el cap i tripes dels verats, partiu-los a filets, renteu-los i deixeu-los escórrer. Un cop secs, enfarineu-los i fregiu-los lleugerament en una paella amb oli ben calent. Una vegada fregits, reserveu-los en una cassola de fang.
A la mateixa paella, amb la ceba ratllada i el tomàquet triturat feu un sofregit, i quan estigui al punt incorporeu-hi els pèsols, salpebreu-ho, barregeu-ho bé i aboqueu-ho a la cassola on teniu els verats; regueu-ho amb el fumet i deixeu-ho coure a foc lent amb la cassola tapada uns 8 minuts.
Mentrestant, feu una picada amb tots els ingredients, aclariu-la amb una mica de fumet i incorporeu-la a la cassola juntament amb els ous durs, pelats i partits per la meitat. Torneu a tapar la cassola i deixeu-ho coure tot junt uns 10 minuts més, remenant de tant en tant. Passat aquest temps tanqueu el foc i deixeu-ho reposar uns altres 5 minuts i ja ho podreu servir.
- 4 verats grans
- 500 g de pèsols desgranats
- 1 ceba grossa
- 300 g de tomàquets madurs
- 4 ous durs
- farina
- fumet de peix
- sal, pebre i oli
- Picada: 50 g d’ametlles torrades
- 1 llesca petita de pa fregit
- 15 g de xocolata negra
- 2 grans d’all fregits
- 1 galeta Maria