Publicat el 21/02/2019

Per fer seitons al forn amb tomàquet i alls tendres heu de treure els caps i espines dels seitons. Renteu-los bé i deixeu-los escórrer.

Netegeu els alls tendres retirant les arrels i les fulles verdes més dures. Renteu-los, assequeu-los amb paper de cuina i talleu-los a trossos mitjans.

Peleu els tomàquets i talleu-los a trossos petits. Peleu la ceba i ratlleu-la.

Preescalfeu el forn a 180º. Poseu oli en un paella i sofregiu la ceba a foc suau.

Quan ja estigui transparent incorporeu-hi els tomàquets, rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure uns 15 minuts, remenant de tant en tant.

Passat aquest temps, incorporeu-hi la farina, remeneu-ho bé, regueu-ho amb el vi i deixeu que s’evapori l’alcohol.

En una safata que pugui anar al forn, disposeu al fons la meitat de la salsa, col·loqueu pel damunt els seitons i cobriu-los amb la resta de la salsa.

Repartiu els trossos d’all tendre per sobre, escampeu pel damunt el pa ratllat i poseu-ho al forn durant uns 8 minuts. Abans de servir, escampeu pel damunt el julivert net i tallat ben petit.

Ingredients

  • 24 seitons
  • 1 manat d’alls tendres
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 got de vi blanc sec
  • 1 culleradeta de farina
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • 1 branca de julivert
  • sal i oli

Deixa un comentari