Salmó en escabetx | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/05/2007

Per fer salmó en escabetx heu de tallar el salmó a rodanxes d’uns 3 centímetres, treure la pell i després tallar a daus.

Posar els daus de salmó en una cassola de fang procurant que la major part estigui en contacte amb el fons del recipient.

Esparcir per sobre la sal, els grans de pebre, les fulles de llorer senceres, les branques de julivert trossejades, la farigola i el pebre vermell dolç.

Amb l’ajuda de les mans donar voltes al peix per tal que es barregin tots els ingredientes. Posar l’oli i un got gran de vinagre per sobre i seguidament posar a coure a foc molt suau.

Quan comenci a bullir, tapar la cassola, apagar el foc i deixar que s’acabi de escabetxar en el seu propi suc.

Ingredients

  • 800 g de salmó fresc
  • 1 C de sal gruixuda
  • 1 C de pebre negre en gra
  • 4 fulles de llorer
  • 2 branques de farigola
  • 6 branques de julivert
  • 2 C de pebre vermell dolç
  • 1 l d’oli vinagre de cava (1 got)

Deixa un comentari