Rotlles d’albergínia gratinats
Per fer rotlles d’albergínia gratinats heu de tallar les albergínies longitudinalment en trossos de mig centímetre de gruix i deixeu-les en aigua i sal uns 30 minuts. Després, renteu-les, assequeu-les, unteu-les amb oli i poseu-les a coure al forn, uns 15 minuts. Han de quedar tendres, però fermes.
Sofregiu la ceba i els alls picats, en una paella amb una mica d’oli. Quan comencin a agafar color afegiu el tomàquet fregit, salpebreu-ho tot i deixeu-ho coure uns deu minuts a foc suau.
Piqueu finalment l’alfàbrega i barregeu-la amb el formatge fresc. Talleu la mozzarella a rodanxes gruixudes. Sobre cada llenca d’albergínia, poseu-hi una cullerada de formatge fresc i una rodanxa de mozzarella i enrotlleu-ho.
Col·loqueu els rotlles en una safata, cobriu-los amb la salsa de tomàquet, empolseu-los amb el formatge ratllat i gratineu-los a forn fort fins que el formatge comenci a daurar-se.
- 2 albergínies grosses
- 400 g de tomàquet fregit
- 250 g de formatge fresc cremós
- 250 g de mozzarella
- 50 g de formatge ratllat
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 branca d’alfàbrega fresca
- sal i pebre
- oli d’oliva