Rap amb salsa
En una cassola amb oli sofregir la ceba ratllada, quan comenci a agafar color incorporar els tomàquets triturats, sense pell ni llavors i el julivert picat.
Mentres, en un morter, preparar la picada, procurant que quedi ben fina i deixarla amb una mica d’aigua.
Quan el sofregit estigui ben confitat, incorporar la picada, donar unes voltes, escampar-hi la farina, rectificar de sal, mullar amb un got d’aigua i portar a l’ebullició.
Afegir els pèsols i quan ja estiguin gairebé cuits incorporar el rap tallat a rodanxes.
Tapar la cassola i deixar coure uns 5 minuts. (Per variar el gust, poden substituir-se els pèsols per carxofa.)
- 1 cua de rap de 800 g aprox.
- 2 cebes
- 3 tomàquets madurs
- julivert
- 1 cullerada de farina
- 600 g de pèsols
- sal i oli
- picada: 5 ametlles torrades
- 5 pinyons
- 5 avellanes torrades
- 1 llesqueta de pa torrat
- 1 gra d’all