Pollastre escabetxat
Publicat el 01/07/2013
Per fer pollastre escabtxat heu de tallar el pollastre a vuitens, renteu-lo i deixeu-lo escórrer. Peleu i ratlleu les pastanagues, peleu i talleu les cebes en juliana i partiu el cap d’alls pel mig.
Salpebreu el pollastre i poseu-lo en una cassola de fang, escampeu pel damunt la pastanaga, les cebes i la cabeça d’alls.
Aboqueu-hi l’aigua, el vi, el vinagre, l’oli. Condimenteu-ho amb la farigola i la fulla de llorer.
Poseu la cassola al foc i quan comenci a arrencar el bull, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu la cassola i deixeu-ho a foc lent fins que la carn del pollastre quedi ben tendra.
- 1 pollastre de pagès
- 3 pastanagues grosses
- 2 cebes mitjanes
- 1 cabeça d’alls
- ½ litre d’aigua
- ¼ de litre de vi blanc
- ¼ de litre de vinagre blanc
- ½ litre d’oli d’oliva
- 1 branca de farigola
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre negre