Pollastre a la cassola amb pebrot
Per preparar el pollastre a la cassola amb pebrot, talleu el pollastre a octaus, renteu-lo, deixeu-lo escórrer i després salpebreu-lo. Poseu oli en una cassola de fang i daureu el pollastre. Un cop daurat per tots costats, reserveu-lo.
En el mateix oli, fregiu la ceba tallada en rodanxes fines; a meitat de la cocció, incorporeu-hi el pebrot tallat a tires i deixeu-ho coure (millor amb la cassola tapada i remenant de tant en tant).
Quan el sofregit comenci a agafar color, afegiu els tomàquets pelats i picats, sense llavors. Quan el tomàquet comenci a espessir-se, regueu amb el Xerès i deixeu que l’alcohol s’evapori.
Incorporeu l’aigua i, quan comenci a bullir, introduïu el pollastre que teniu reservat i el pernil tallat a daus. Tapeu la cassola i deixeu coure a foc suau una mitja hora, remenant de tant en tant.
- 1 pollastre de quilo i mig
- 75 g de pernil de gla
- 1 ceba grossa
- 2 pebrots vermells
- 400 g de tomàquets madurs
- 1 copeta de xerès sec
- ¼ de l. d’aigua
- sal i pebre
- oli d’oliva