Patates guisades
Per fer patates guisades heu de posar la nyora en remull amb aigua tèbia uns 20 minuts. Després, amb un ganivet traieu la polpa, tritureu-la i reserveu-la.
Peleu i piqueu la ceba i el pebrot verd. Poseu oli en una cassola de fang i daureu-hi la ceba i el pebrot. Quan el sofregit comenci a canviar de color incorporeu-hi el xoriço tallat a trossos, rectifiqueu de sal i afegiu-hi la polpa de la nyora.
Peleu les patates, trossegeu-les i afegiu-les a la cassola. En un morter piqueu finament la fulla de llorer, el gra d’all i el safrà, lligueu la picada amb una mica d’aigua i escampeu-la per sobre el guisat.
Cobriu les patates amb aigua i deixeu-ho coure tot junt uns 20 minuts, fins que les patates estiguin toves.
- 4 patates grosses
- 300 g de xoriço
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 nyora
- 1 gra d’all
- 1 fulla de llorer
- una mica de safrà
- oli d’oliva
- sal
- aigua