Publicat el 27/09/2006

Per fer patatas heu de pelar les patates, tallar-les a rodanxes, posar-les en una safata de forn juntament amb el gra d’all aixafat, el llorer i la farigola, salpebreu, cobrir amb l’oli de gira-sol i introduir al forn, prèviament escalfat a 120 graus, uns 45 minuts.

Mentres, tallar la botifarra a rodanxes. Posar una mica d’oli en una paella i incorporar la botifarra, tapar la paella hi a foc molt suau deixar que s’estovi, després desfer-la amb una forquilla.

Per fer la salsa, heu de fregir els xampinyons tallats a trossos petits en una paella amb oli d’oliva , un cop fregits posar en un bol, afegir la crema de llet i triturar.

Tornar a posar la salsa a la paella, assaonar-la i deixar coure una mica fins que s’espesseixi al gust.

Treure les patates del forn i escórrir-les de  l’oli, després col·locar-les en una safata de servir posant una capa de patates, una altra de botifarra i una altra de patates, finalment cobrir amb la salsa.

Pot fer-se amb qualsevol varietat de bolets: rovellons, ceps, rossinyols …

Ingredients

  • 3 patates grans
  • 250 g de botifarra negra
  • 1 l d’oli de gira-sol 1 gra d’all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de farigola sal i pebre
  • Salsa: 200 cc de crema de llet
  • 100 g de xampinyons oli d’oliva

Deixa un comentari