Publicat el 24/10/2007

Per fer panellets heu de bullir la patata amb pell, una mitja hora. Deixar refredar, pelar i triturar.

Trencar els ous i separar els rovells. Batre les clares i reservar-les. En un recipient fons barrejar l’ametlla mòlta amb el sucre i, a continuació, afegir la patata i els rovells d’ou, afegir després la clara batuda, a poc a poc, fins a obtenir una massa fina però no molt tova (segons estigui l’ametlla a vegades no cal afegir totes les clares).

Deixar reposar unes 2 horas. Dividir la massa en tantes parts com gustos es vulguin fer. Afegir a la massa la mateixa quantitat de coco ratllat que el pes de la mateixa.

Barrejar bé, donar forma de piràmide i pintar amb rovell d’ou.

Es barreja cafè mòlt molt fi amb la massa que ens cal (la quantitat és a gust de cadascú), es fan boles i s’arrebossen amb Maizena i sucre glacé.

Les ametlles i els pinyons es fan boletes, es passen per Maizena, després per clara d’ou lleugerament batuda, s’arrebossen de pinyons o ametlles i es pinten amb rovell d’ou.

Poden fer-se de diverses varietats: codony, taronja, llimona, xocolata, granadina.

Cocció: Untar amb mantega una safata de forn, col·locar els panellets un al costat d’un altre procurant que no es toquin. Introduir forn prèviament escalfat a una temperatura de 180º de 10 a 15 minuts, dependrà de la mida

Ingredients

  • ½ kg. de almendra cruda, molida
  • 400 g de azúcar
  • 3 huevos
  • 1 patata grande> Ingredientes a escoger:coco, café, almendras, piñones, membrillo, naranja, limón, chocolate, granadina, frutas, nueces…

Deixa un comentari