Ous amb musclos i gambes
Per preparar la recepta d’ous amb musclos i gambes primer de tot renteu els musclos i poseu-los en una paella juntament amb el vi i la ceba picada. Tan bon punt s’obrin, retireu-los de foc, traieu-los de les valves i reserveu-los. Coleu el brou.
Amb el brou de coure els musclos, la llet, la farina i una mica de mantega, feu una salsa beixamel clareta.
En una paella fregiu lleugerament les cues de gambes, juntament amb un all trinxat, i reserveu-les.
Partiu els ous i disposeu-los en una safata de forn; escampeu pel damunt els musclos i les gambes. Regueu-ho amb la salsa beixamel, empolvoreu-ho amb el formatge ratllat i poseu la safata al forn, prèviament escalfat, durant uns 10 minuts, fins que el formatge agafi color.
- 4 ous durs
- ½ kg de musclos
- 250 g de cues de gambes
- 1 ceba
- 2 cullerades de farina
- mantega
- ½ got de llet
- ½ got de vi blanc
- 1 gra d’all
- 30 g de formatge ratllat
- oli i sal