Musclos a la marinera
Per fer musclos a la marinera la marinera, peleu la ceba i els alls i talleu-los ben petits o ratlleu-los. Renteu els tomàquets, assequeu-los amb paper de cuina, partiu-los per la meitat i ratlleu-los.
Netegeu els musclos cassola i fregiu la ceba a foc baix. Quan comenci a tornar-se transparent, incorporeu el tomàquet i els alls, pugeu una mica el foc i deixeu-ho coure uns cinc minuts; salpebreu-ho, afegiu el llorer i la pell de llimona. Remeneu-ho bé i incorporeu el pebre vermell i el vi.
Espereu que arrenqui el bull i aleshores afegiu els musclos; tapeu la cassola i deixeu-los al foc just fins que s’obrin.
Retireu els que no s’hagin obert, la pell de llimona i el llorer, escampeu pel damunt el coriandre tallat ben petit i ja es poden servir.
- 2 grans d’all
- 1 copa de vi blanc sec
- 1 tros de pell de llimona
- 1 branca de coriandre
- 1 fulla de llorer
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada petita de pebre vermell
- 3 cullerades d’oli
- Sal i pebre