Minestra de patata i poma
Per fer ministra de patata i poma heu de pelar les patates i les pomes,talleu-les a daus petits.
Renteu l’api, traieu-ne les fibres gruixudes i talleu-lo a trossets.
Peleu les pastanagues i talleu-les a daus petits.
Peleu i talleu la ceba i la part blanca del porro a rodanxes fines.
En una cassola de fons gruixut, poseu-hi un raig d’oli i la mantega. Quan la mantega s’hagi fos incorporeu-hi la ceba, el porro, la pastanaga i l’api.
Deixeu-ho coure a foc suau fins que comencin a agafar color i s’hagin estovat. Aleshores, incorporeu-hi les patates i les pomes.
Cobriu-ho amb aigua i brou (meitat i meitat) i deixeu-ho coure tot junt uns 25 minuts.
Uns 5 minuts abans d’acabar la cocció, salpebreu-ho i empolvoreu-ho amb julivert picat. Servir-ho calent.
- 1 kg de cols de Brussel
- les
- 300 g de ceba tallada petita
- 150 g de pernil tallat a encenalls petits
- oli d’oliva
- sal
- ½ kg de patates
- 200 g de poma Golden
- 1 ceba
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 1 tronc d’api
- 30 g de mantega
- sal i pebre
- oli d’oliva
- aigua i brou suau