Publicat el 16/03/2014

Per fer mandonguilles de calamars amb pèsols primer, poseu el pa a remullar en la llet (reserveu-ne un tros per a la picada).

Barregeu en un bol les carns, juntament amb un gra d’all picat, una mica de julivert, sal, pebre i els calamars nets i també picats.

Un cop tot ben barrejat, incorporeu-hi el pa remullat i escorregut, i aneu remenant fins que la massa quedi compacta.

Amb aquesta massa feu boletes de la mida d’una pilota de ping-pong, enfarineu-les i fregiu-les lleugerament en una cassola amb una mica d’oli.  Un cop fregides, reserveu-les.

A la mateixa cassola, sofregiu un gra d’all i la ceba, picats ben fins. Un cop hagin agafat una mica de color, incorporeu-hi el tomàquets ratllats, una mica de sal i una mica de sucre, i deixeu-ho coure fins que el tomàquet estigui al punt.

A part, prepareu una picada amb les ametlles, una llesca petita de pa, els alls i el julivert fregits i triturats. Un cop cuit el tomàquet, afegiu-hi la picada, les mandonguilles, el got de vi blanc i deixeu-ho coure, amb la cassola tapada i a foc suau, fins que la salsa quedi lligada.

Aleshores, incorporeu-hi els pèsols ja pelats i mig gotet de fumet, i deixeu-ho coure 5 minuts, fins que els pèsols s’estovin. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho reposar.

Ingredients

  • 250 g de carn picada de vedella
  • 250 g de carn picada de porc
  • 500 g de calamars frescos nets
  • 2 kg de pèsols frescos amb  beina, o l’equival ja triat
  • 4 grans d’all
  • Julivert
  • Pa sec
  • Llet
  • Sal, sucre
  • Pebre
  • Farina
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 got de vi blanc, sec
  • Mig got de fumet de peix
  • Oli d’oliva
  • 10 ametlles torrades

Deixa un comentari