Lluç a l’estil de Santurce
Per fer lluç a l’estil de Santurce heu de tallar el lluç en 4 rodanxes, renteu-les i deixeu-les escórrer. Peleu les patates, i talleu-les a làmines de ½ cm de gruix. Escalfeu el forn a 180 ºC.
Escalfeu oli en una paella i fregiu-hi les patates a foc suau, fins que agafin color. Col·loqueu-les en una safata.
Salpebreu les rodanxes de lluç i col·loqueu-les sobre les patates, amb un tall de bacó al damunt. Poseu la safata al forn i deixeu-ho coure uns 6 o 7 minuts.
Mentrestant, escalfeu oli en una altra paella. Fregiu els alls pelats i tallats a làmines fines. Un cop ben rossos, retireu la paella del foc i tireu-hi el vinagre i els bitxos.
Remeneu-ho bé i amaniu el lluç amb aquesta salsa.
- 1 lluç d’1 kg
- 2 patates grosses
- 4 grans d’all
- 2 bitxos
- 1 cullerada de vinagre
- 4 talls fins de bacó
- Oli
- Sal i pebre