Dònuts | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/07/2020

Barregeu bé les dues farines juntament amb el sucre, la sal i el llevat. Tot seguit afegiu l’aigua, els ous batuts i amasseu-ho durant uns cinc minuts.

Passat aquest temps, afegiu la mantega i seguiu amassant fins a obtenir una massa llisa i homogènia. Amb aquesta massa formeu una bola i deixeu-la reposar 1 hora, tapada i en un recipient ampli, fins que dupliqui el seu volum.

Passat aquest temps, estireu la massa amb l’ajut d’un corró, sobre una superfície enfarinada, fins que tingui més o menys 1 cm de gruix.

Talleu cercles d’uns 8 cm i dintre de cada un feu un cercle de 4 cm, perquè quedi la forma de dònut, i ho deixeu reposar entre 30 i 45 minuts més.

Finalment escalfeu oli abundant en una paella fonda (no ha d’estar gaire calent ), procurant que a poc a poc es vagin daurant per fora i al mateix temps es vagin fent per dins.

A mesura que els aneu fregint, poseu-los sobre paper absorbent per treure l’excés d’oli.

Mentre es refreden, prepareu una glaça de sucre: barregeu 200 g de sucre de llustre amb 4 cullerades d’aigua. Una vegada els dònuts hagin perdut temperatura, arrebosseu-los amb la glassa i ja estaran al punt.

Ingredients

  • 300 g de farina de força
  • 200 g de farina normal
  • 10 g de llevat sec
  • 80 g de sucre
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 ous
  • 40 g de mantega
  • 230 ml d’aigua
  • oli d’oliva

Deixa un comentari