Carn de xai amb pomes
Desosseu la cuixa de xai i talleu-la a daus. Poseu oli en una cassola i quan sigui calent enrossiu la carn salpebrada. Quan ja la tingueu rossa, afegiu-hi la ceba pelada i picada i la cansalada tallada a trossos petits.
Quan la ceba comenci a agafar color, incorporeu-hi la canyella i un got d’aigua, remeneu-ho, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc baix uns 45 minuts, vigilant que no es quedi sense aigua.
Renteu les pomes, talleu-les a quarts i peleu-les, traieu-ne el cor i els pinyols i talleu cada tall per la meitat. Ruixeu-les amb el suc de llimona i afegiu-les a la carn quan faltin 20 minuts per acabar.
Feu una picada amb les ametlles, quan estiguin ben picades afegiu-hi el fetge de xai ben fregit, el pa torrat prèviament remullat amb el vinagre blanc i la mel.
Un cop estigui tot ben picat afegiu-ho a la cassola, juntament amb el safrà una mica torrat. Deixeu-ho coure tot junt uns 5 minuts més i, en el moment de retirar-ho del foc, incorporeu-hi el julivert picat.
- 800 g de cuixa de xai
- 100 g de cansalada viada
- 2 pomes golden
- 2 cebes
- el suc d’una llimona
- 50 g d’ametlles torrades
- 50 g de fetge de xai
- 30 g de pa torrat
- 75 ml de vinagre blanc
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada de julivert tallat
- 1 branca de canyella
- 5 brins de safrà
- sal i pebre negre
- oli d’oliva