Calamars amb ceba confitada | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/03/2020

Renteu els calamars, talleu-los a trossos petits o a rodanxes i deixeu-los escórrer. Peleu les cebes i ratlleu-les.

Poseu oli en una paella, incorporeu la ceba, salpebreu-la, tapeu la paella i deixeu-la coure a foc molt baix fins que estigui ben confitada, remenant de tant en tant (com a mínim una mitja hora). Passat aquest temps incorporeu els alls ben picats, el vi i deixeu que l’alcohol s’evapori.

En una altra paella, poseu una mica d’oli i, quan sigui ben calent, hi sofregiu els calamars que teniu reservats, fins que perdin l’aigua.

Quan estiguin al punt barregeu-los amb la ceba; deixeu-ho coure tot junt, a foc baix, uns 10 minuts més, i ja ho podreu servir.

Ingredients

  • 8 calamars de mida mitjana
  • 5 cebes mitjanes
  • 1 gotet de vi blanc
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre

Deixa un comentari