Bunyols de l’Empordà | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/03/2020

Desfeu el llevat amb aigua tèbia. Sobre la taula de treball, formeu una muntanya amb 250 g de farina, obriu un forat al centre i incorporeu-hi el llevat estovat, amassant fins a formar una bola. Deixeu-la fermentar tapada amb un drap de cuina durant una mitja hora.
Mentrestant, amb la resta de la farina formeu una muntanyeta i al centre col·loqueu la mantega, que haureu estovat, el sucre, els ous batuts, la llet, la sal i els grans de matafaluga. Barregeu-ho tot molt bé i quan ho tingueu al punt incorporeu-hi la massa de llevat que teniu reservada. Treballeu aquesta massa fins a aconseguir que quedi tova però seca, que no s’enganxi a les mans. Deixeu-la fermentar una mitja hora en un recipient untat amb oli i tapat amb un drap. Passat aquest temps, esteneu la massa sobre la taula de treball i, amb els dits untats d’oli, aneu formant boletes; feu un forat al mig dels bunyols i aneu-los fregint en una paella amb oli força calent. Quan estiguin daurats per ambdós costats, traieu-los, deixeu-los escórrer sobre paper absorbent i arrebosseu-los amb sucre.

Ingredients

  • 1 kg de farina
  • 50 g de llevat
  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 100 g de mantega
  • 1 got de llet
  • Matafaluga (al gust)
  • 1 pols de sal

Deixa un comentari